Naar inhoud
Mijn bibliotheek
Om boeken te reserveren, of materialen op je kaart te verlengen moet je inloggen in Mijn Bibliotheek.
Aanmelden
Maak een profiel aan als je voor het eerst gebruik maakt van Mijn Bibliotheek. Registreren
Zoeken in de catalogus
Geschiedenis bibliotheek

Luisterboeken en Daisy-boeken

foto luisterboeken

Geen zin om een boek te lezen? Je kan ook een luisterboek of Daisyboek lenen. Ze zijn handig in gebruik omdat je tijdens het luisteren wat anders kan doen. Naast romans op cd hebben we ook luisterboeken met voordrachten en colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Het grote voordeel daarvan is dat je zo'n 'boek' kan gebruiken als een gewoon boek. Je kan in één ruk door lezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

Een Daisy-boek beluister je met een heel gemakkelijk toestel, de Daisy-speler. Hiermee heb je alle voordelen van de Daisy-structuur en bovendien onthoudt het toestel van verschillende boeken door elkaar waar je het laatst gebleven bent. Je kan Daisy-boeken ook afspelen op je computer met aangepaste software (gratis verkrijgbaar bij ons en gratis te downloaden - Engelstalige website) en op een  MP3-speler (maar dan zonder de extra navigatiemogelijkheden van een Daisy speler).

Wil je een Daisy-speler lenen of meer informatie? Je kan hiervoor terecht bij de infobalie.