Naar inhoud
Mijn bibliotheek
Om boeken te reserveren, of materialen op je kaart te verlengen moet je inloggen in Mijn Bibliotheek.
Aanmelden
Maak een profiel aan als je voor het eerst gebruik maakt van Mijn Bibliotheek. Registreren
Zoeken in de catalogus
Geschiedenis bibliotheek

Anders lezen

foto anders lezen

Lezen kan altijd. Als het lezen op de gewone manier niet meer gaat, heeft de bibliotheek een passende oplossing voor je. Misschien ben je geholpen met boeken in een grote letter of zijn luisterboeken voor je geschikt.

Boeken in grote letter

Voor wie moeite heeft met kleine(re) lettertypen hebben we een zeer ruime collectie “Groot letterboeken” waarbij de tekst gedrukt is in een groot lettertype.

Luisterboeken

Geen zin om een boek te lezen? Je kan ook een luisterboek lenen. Ze zijn handig in gebruik omdat je tijdens het luisteren wat anders kan doen. Naast romans hebben we ook luisterboeken met voordrachten en colleges over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Gemakkelijk lezen

Als je weinig leeservaring hebt of als het Nederlands niet je moedertaal is, kan je gebruik maken van de makkelijk lezen boeken.

Daisy-boeken

Heb je dyslexie? Ben je slechtziend of blind? Heb je een spierziekte of een andere beperking waardoor een boek vasthouden moeilijk is?

De bib beschikt over een collectie daisy-boeken en een aantal daisyspelers die je kan uitlenen. Er zijn daisy-boeken voor kinderenjongeren en volwassenen.

Een daisy-boek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken in.

Het grote voordeel is dat je zo'n boek kan hanteren als een gewoon boek.  Wanneer je het beluistert met een daisy-speler of op je computer, kan je het in één ruk door lezen, maar je kan ook door het boek bladeren. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen, …

Een daisy-boek beluister je met een daisy-speler, op je pc of op je mp3-speler. De bibliotheek heeft enkele daisy-spelers en een collectie daisy-boeken die je gratis kan uitproberen. Voor je pc of mp-3 speler kan je aangepaste software downloaden via www.luisterpuntbibliotheek.be