Naar inhoud
Mijn bibliotheek
Om boeken te reserveren, of materialen op je kaart te verlengen moet je inloggen in Mijn Bibliotheek.
Aanmelden
Maak een profiel aan als je voor het eerst gebruik maakt van Mijn Bibliotheek. Registreren
Zoeken in de catalogus
Geschiedenis bibliotheek

Internet in de bib

foto internet in de bib

In onze internetruimte vind je 12 computers. Hierop kan je gewoon surfen, je cv of een werkstuk maken (we beschikken over de 4 belangrijkste Office toepassingen), maar ook verschillende databanken raadplegen.

Reserveren

Het gebruik van de computers is gratis voor alle leden. Reserveren gebeurt op basis van de lidkaart.
Je reserveert zelf je computer of je meldt je bij de infobalie met je persoonlijke lidkaart. Je kan een pc gebruiken voor minimum 20 en maximum 50 minuten. Het gebruik is beperkt tot 3 uur per dag en 10 uur per week. Reserveren is mogelijk voor de lopende en volgende week.
In de ene helft van de internetruimte kan je met twee aan een pc plaatsnemen, in de andere helft kan je maar met één persoon per pc zitten. Je wacht buiten de internetruimte tot je pc vrijkomt.
Wie 10 minuten na het begin van de sessie nog niet heeft ingelogd, verliest zijn reservatie. Wie driemaal wegblijft na reservatie, kan tijdelijk geen nieuwe reservaties meer maken.

Gegevens bewaren en afdrukken

Na 50 minuten worden alle toepassingen automatisch afgesloten. Tien minuten voor het afsluiten wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Zorg er dan ook voor dat je je gegevens goed opgeslagen hebt. Gegevens opslaan kan op je persoonlijke e-mailadres, op een usb-stick of op één van de vele online opslagdiensten.
Eén pc is voorzien van een documentscanner, zodat je zelf documenten kan scannen, doormailen, bewerken en afdrukken.
Afdrukken is mogelijk. Je betaalt 0,10 euro voor een zwart-witafdruk en 0,50 euro voor een kleurenafdruk.

Wat kan niet?

  • eten en drinken in de internetruimte
  • de klank van de computers te luid zetten
  • je gsm gebruiken
  • aanstootgevende sites bezoeken
  • alle handelingen die tot doel hebben de apparatuur of de programma’s te beschadigen

Het niet naleven van de gebruiksvoorwaarden leidt tot:

  • het vergoeden van de veroorzaakte schade
  • tijdelijke of definitieve uitsluiting van het gebruik van internet
  • tijdelijke of definitieve uitsluiting uit de Bibliotheek
  • juridische vervolging bij ernstige vergrijpen

Databanken

Op onze 12 computers kan je volgende databanken raadplegen:

Gopress Kiosk
logo GopressGopress Kiosk bevat alle Vlaamse kranten van de laatste 7 dagen. Je zoekt op een gebruiksvriendelijke manier artikels uit de pers op en neemt de informatie correct over. Daarnaast kan je in de kiosk de krant volledig online lezen zoals het op papier verschenen is.
Gopress Kiosk kan enkel in de bibliotheek geraadpleegd worden via alle beschikbare computers of op je eigen laptop of tablet via het wifi netwerk van de bibliotheek.

Gopress Krantenarchief
Gopress Kiosk is een online persdatabank waarin je persartikels kunt vinden van alle Vlaamse kranten + Knack tot twintig jaar terug, zoals ze op papier verschenen zijn. Je zoekt op een gebruiksvriendelijke manier artikels uit de pers op en neemt de informatie correct over.
Je kan deze databank raadplegen in de bibliotheek vanop alle beschikbare computers of met je eigen laptop of tablet via het wifi netwerk van de bibliotheek. Als je lid bent van de bibliotheek heb je ook thuis via je ‘Mijn bibliotheek’ account het volledige krantenarchief ter beschikking.

Biblion
logo BiblionEen roman zoeken naar onderwerp, recensies over Nederlandstalige en vertaalde literatuur opzoeken, grasduinen in de uittrekselbank voor jeugd en volwassenen, krantenartikels over actuele onderwerpen raadplegen: je vindt het allemaal in de online databanken van de Nederlandse uitgeverij Biblion.