Naar inhoud
Mijn bibliotheek
Om boeken te reserveren, of materialen op je kaart te verlengen moet je inloggen in Mijn Bibliotheek.
Aanmelden
Maak een profiel aan als je voor het eerst gebruik maakt van Mijn Bibliotheek. Registreren
Zoeken in de catalogus
Geschiedenis bibliotheek

Lezing : De eerste winter op de Zuidpool door Johan Lambrechts

Johan Lambrechts schreef het boek 'De eerste winter op de Zuidpool' waarop de lezing is gebaseerd.

Het boek gaat over de droom van Adrien de Gerlache om een tocht te maken naar de Zuidpool en de realisatie ervan. Met het schip de Belgica vertrekt hij op 16 augustus 1897 voor een reis van meer dan 13.000 kilometer over de Atlantische Oceaan. De auteur vertelt de lotgevallen van de kapitein en de bemanning tijdens hun tocht. Op 23 januari 1898 bereiken ze Antarctica en geraken ze ingesloten door het ijs. Er zit niets anders op dan te overwinteren op de Zuidpool.

Johan Lambrechts (1967) begon op zijn zestiende te schrijven voor het tienermagazine 'Top' en werd mediajournalist. Later werkte hij jarenlang voor televisie, onder meer als reportagemaker voor het programma 'Spoorloos'. 
Nu schrijft hij boeken en maakt hij reportages, vooral over reizen en exploratie, voor magazines in België en Nederland. Hij geeft lezingen voor volwassenen, kinderen en voor anderstalige cursisten.
Het grote thema waar zijn boeken bij aanknopen is het continent Antarctica. 
(bron : auteurslezingen)

Deze activiteit wordt georganiseerd i.s.m. CVO

Doelgroep : volwassenen
Plaats: Bibliotheek Vilvoorde, Grote Markt 9, 1800 Vilvoorde.
Wanneer:
donderdag 29 maart, van 18.45 uur tot 20.45 uur
Inschrijven
telefoneren naar 02/255.46.61, aan de infobalie of mailen naar bibliotheek@vilvoorde.be. Graag de volledige naam, postcode, telefoonnummer en e-mailadres. 
Prijs: gratis

Opgelet! Als je deelneemt aan onze activiteiten ga je ermee akkoord dat er foto’s kunnen genomen worden van jou of je kinderen en dat deze foto’s gebruikt kunnen worden voor publicatie door Bibliotheek Vilvoorde.
zuidpool_web.jpg
Alle activiteiten