Naar inhoud
Mijn bibliotheek
Om boeken te reserveren, of materialen op je kaart te verlengen moet je inloggen in Mijn Bibliotheek.
Aanmelden
Maak een profiel aan als je voor het eerst gebruik maakt van Mijn Bibliotheek. Registreren
Zoeken in de catalogus
Geschiedenis bibliotheek

Fundels

logo Fundels


Na de e-boeken voor volwassenen zijn er nu fundels voor de kinderen.

Fundels staat voor ‘bundels vol fun!’ Een aantal boeken zijn gedigitaliseerd tot een verrijkt e-boek voor kinderen, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.

Tot voor kort had je enkel toegang tot fundels via een fysiek boekje dat je in de bib kon lenen. Nu zijn ze volledig digitaal gegaan.
In 2014 kregen de Fundels prentenboeken een broertje: Fundels AVI-boeken. Deze app laat kinderen tussen zes en tien jaar spelenderwijs verder bouwen aan hun taal- en leesontwikkeling. Hiervoor werden bestaande AVI-boeken van verschillende uitgeverijen in een interactieve toepassing gegoten. Momenteel bevat de catalogus 10 digitale boekjes, deze worden in de eerste maanden van het opstartjaar uitgebreid naar 25 stuks.

Om fundels te kunnen lenen heb je de gratis fundels app nodig die je kan downloaden via Google Play of AppStore. Inloggen gebeurt met dezelfde gebruikersnaam en paswoord als van “Mijn Bibliotheek”. Je kan hiermee je leentermijn controleren, nagaan hoeveel fundels je nog kan lenen en wat je in het verleden geleend hebt.

Fundels kan je gratis lenen, voor een uitleentermijn van 4 weken, verlengen is niet mogelijk. Per lidmaatschap kan je per kalenderjaar 7 prentenboekenfundels lenen. Hetzelfde geldt voor de AVI-fundels.
De prentenboeken kunnen gelezen worden op zowel Android als iOS toestellen, de AVI-boeken zijn enkel toegankelijk op een iOS toestel.

Heb je nog vragen, dan kan je tijdens de openingsuren terecht in de bib, of stuur een mailtje naar vilvoorde@bibliotheek.be.

Klik hier voor de flyer om fundels uit te lenen.

Klik hier voor de handleiding.

Meer info op: http://www.fundels.com.